NASZA NOWA PRACOWNIA BIOLOGICZNA

W szkole został przeprowadzony remont pracowni biologicznej, która obecnie swoim wystrojem nawiązuje do klimatu jesiennego lasu. Dzięki usunięciu starych lamperii, pomalowaniu ścian pastelowymi farbami, położeniu fototapety oraz panelu z naturalnego drewna pracownia zyskała świeży, nowy wygląd.

Jednocześnie zastosowane wyposażenie stało się pomocą dydaktyczną w procesie lekcyjnym.  Do pracowni został zakupiony również nowoczesny sprzęt multimedialny w postaci interaktywnego monitora, laptopa, wizualizera oraz mikroskopów. W ten sposób odrestaurowana i wyposażona sala stała się pracownią na miarę XXI wieku. Miejscem, w którym uczniowie nie tylko efektywnie zdobywają wiedzę wykorzystując najnowsze rozwiązania techniki, ale także dzięki nowej aranżacji wnętrza mogą poczuć się zrelaksowani i odstresowani.

Część  kosztów remontu została pokryta z funduszy  przekazanych przez  Radę Rodziców, za co serdecznie dziękujemy.